Makeup yes or no?!

October 27, 2016

Šminka da ili ne?!



Nekada sam bila totalni početnik u svetu makeupa ali ni danas se ne smatram profesionalcem kada šminkam sebe. Uvek tražim odgovarajuće proizvode i trikove koji će moj makeup učiniti savršenim.
Danas ću Vam pokazati neke greške koje pravi svaka od nas i skrenuću Vam pažnju koliko su bitni detalji.


Oči:

- blendanje senki je najveći problem većine žena, zato u pregib kapka dodajte senku koja će da da vizuelnu definiciju okui olakša blendanje.
- senka na donjem kapku izgleda lepše kada je uz vodenu liniju .
- eyeliner ide previše ka gore i tim postupkom se vizuelno smanji oko. Uvek ga izvlačite u liniji sa donjim kapkom.
- crna olovka takođe dosta zatvara oko i izgledate mnogo starije kada se stavi na vodenu liniju, zato koristite bež ili belu olovku.
- maskara uvek mora da bude odgovarajuća kako Vam trepavice ne bi izgledale kao iglice ili kao da ste plakale. Trudite se da nađete neku koja će u potpunosti ispuniti Vaše kriterijume.



Obrve:

- odgovarajuća boja senke, olovke ili gela mogu samo da doprinesu da Vaše obrve izgledaju savršeno. U svakom slučaju nikako ne volim da vidim crne obrve. ( kozmetičari kažu: "plave devojke uvek trebaju da imaju 2-3 nijanse tamnije obrve a za crnokose, opet moraju da budu 2-3 nijanse svetlije). Poslušajte i njihove savete.
- početak obrve mora da izgleda što prirodnije i zato samo blago predjite taj deo. Nema potrebe da se stavlja linija.

Lice:

- mnoge devojke ne mogu da nađu odgovarajuću nijansu pudera i to ne izgleda uopšte lepo na licu jer će razlika uvek da se primeti. Gledajte da ne uzimate previše tamne i žute pudere.



Konturisanje:

- konture do usana uopšte nisu moderne i samo 'uprljaju' Vaše lice. Zato ih uvek nanosite do pola obraza i izblendajte ih da se sve to sjedini.
- rumenilo nanesite u jako malim količinama na jagodice i blago previcite po konturama.
- nos nikada ne konturišem do korena obrve jer meni ne izgleda lepo.

Usne:

- previše iscrtane usne apsolutno nisu moderne i neće izgledati veće. Uvek ruž ili olovku nanesite malo iznad crte vaših usana.

Nadam se da će Vam ovi saveti pomoći. Na ulici mogu da se vide svakakvi primeri. Uvek gledajte da to izleda uredno i umereno bar za svaki dan, a ako niste sigurni u sebe za neke svečanije prilike prepustite se u ruke profesionalnih šminkera (pazite kod koga idete, pogledajte prvo njihove radove).
Mislim da svaka žena može da napreduje i pronađe proizvode koji će da joj odgovaraju.

Nisam stručnjak i dajem Vam primere iz grešaka koje sam nekada ja pravila ili koje sam viđala.



Kako Vam se sviđa ovaj post?
Ako imate neka pitanja za Q&A slobodno mi ostavite komentar.

Hvala što me pratite... 💋

You Might Also Like

13 comments

ČITAOCI

SBD

BBZ

Golden Rose

Burra

Olival

K&P

Blogfeednews