Loreal Extraordinary Clay

April 30, 2017


Poslednjih par meseci se dosta pričalo o Loreal Extraordinary Clay liniji za kosu.
Reklame je definitivno bila dobro odrađena, te me je privuklo da isprobam njihove proizvode.
Kao što proizvođač kaže, ova linija sadrži tri vrste gline (apsorbujuću -  koja je poznata po svom svojstvu da apsorbuje višak sebuma sa temena glave, pročišćavajuću- poznatoj po svom svojstvu da pomogne pri čišćenju kose i balansirajuću glinu - koja pomaže vlasima da vrate optimalnu svežinu).
Nova linija je zadužena da se kosa manje masti tj. da izdrži tri dana bez pranja, a krajevi će biti nahranjeni, bar tako proizvođač kaže.
Ja sam kupila masku i šampon, a zatim je usledilo testiranje.


Moja kosa je u uzasnom stanju poslednjih par meseci, slepljena je posle pranja, tačnije nema uopšte volumen. Brzo se masti, tako da tri dana jedva izdrži. Za mene jedina nada su bili ovi OBEĆAVAJUĆI proizvodi.

Krenula sam da koristim masku pre pranja, jer se ona koristi "obrnuto". Bez problema je nanesem na koren kose, zatim sačekam 15-20 minuta iako proizvođač kaže 5 minuta.
Kosa se pomalo stvrdne ali se maska lepo ispira.
Zatim koristim šampon i regenerator malo jači. Kada kažem malo jači mislim na Marrakesh koji izuzetno hrani oštećenu kosu (ako želite da pročitate nešto više o ovom balzamu pogledajte POST).
Šampon lepo peni i nemam apsolutno nikakve zamerke na rad istog, ukloni ostatke maske ali ne vidim po čemu je specifičan.


Posle pranja kose nekad osušim kosu fenom, a nekad ne. U slučaju da sušim kosu fenom moja kosa od maske dobije sjajan volumen, u suprotnom tog efekta nema. Takođe, kosa mi izgleda dosta rastresito i sjajno, ali 70% prepisujem balzamu jer sam ga koristila i pre ove kolekcije.
Verovatno vas najviše zanima koliko dugo mi kosa ostaje čista?! Kosa mi ostaje čista dva dana kao i sa  proizvodima koje obično koristim. Jedina razlika je to što mi kosa ima volumen ta dva dana, u slučaju kao što sam rekla ako osušim kosu fenom. Perut mi se takođe dosta smanjila od kad koristim masku.


Maska se koristi drugačije, što je dosta čudno jer na našem tržištu nema takvih maski. Ja sam želela samo nju i da probam, mislim da će zasebno obavljati odličan posao. Mana ove maske svakako jeste to što se brzo troši, ja sam je nanela 6 puta i potrošila više od polovine. Imam još za par puta ali svakako je više neću koristiti pre svakog pranja, nego na svake dve nedelje. Smatram da mi nije toliko neophodna. Šampon je ok, ali ništa posebno.


Sve u svemu ja nisam oduševljena ovim proizvodima, jedino maskom zbog volumena ali i to se može postići pomoću drugih preparata.
Ne znam da li bih vam ovo preporučila iskreno, jer meni nema drastične razlike ni u odlaganju pranje kose, ni u "zdravijim" krajevima.
Svakako na vama je da odlučite ali ovo je moje iskreno mišljenje i iskustvo.

Cena maske je bila oko 350 dinara, a manji šampon od 250ml je bio 240 dinara.

Ako ste probali ovu kolekciju zanima me kakvi su vaši utisci, pišite mi.

Hvala što me pratite... 💋



You Might Also Like

5 comments

  1. Baš sam se zainteresovala kada sam videla ovu kolekciju, ali nakon nekoliko ne baš pozitivnih recenzija odustala sam od kupovine. Inače, Lorealovi proizvodi za kosu meni nikada nisu specijalno odgovarali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takodje ni meni nisu preterano odgovarali ali reklama cini cuda.

      Delete
  2. Imam šampon i nije mi ništa pretjerano pomogao sa mašćenjem, ali jako lijepo opere kosu, pa ga volim koristiti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tacno je da dobro pere kosu, ali mislim da postoje mnogo bolji proizvodi. Deluje mi kao kopija head&shouders sampona.

      Delete
  3. Ja imam balzam i meni je on fantastican..Ali samo balzam koristim :*

    ReplyDelete

ČITAOCI

SBD

BBZ

Golden Rose

Burra

Olival

K&P

Blogfeednews