Uklanjanje nausnica - LYCIA trake

July 13, 2017


Drage devojke, pre svega želim da vam se izvinim zbog posta koji sam prošli mesec propustila ali se nadam da mi je oprošteno :).
Danas želim sa vama da podeli moje iskustvo o uklanjanju nausnisa.
Svakako sastavni deo higijene je upravo i ovaj korak. Neko se rodi pod srećnom zvezom i ne mora ovo da radi ali mislim da 80% ženske poulacije upravo ovo praktikuje. Neki se odlučuju da to bude kod kozmetičara, što apsolutno podržavam ali ja to radim samostalno.


Par godina sam koristila ženski trimer, kako bih uklonila dlake sa tog dela lica ali onda sam videla da to nije najsjajnije rešenje. To sam upravo rekla, zbog toga što su se dlake nazirale posle 5 dana.
One nisu postale "jače" kao što je slučaj sa brijačem.
Imala sam priliku da razgovaram sa devojkom koja je godinama ovo radila i njena situacija sa nausnicama je veoma loša.
Nju sam srela kada sam isla na tretname trajne epilcije o kojoj sam pisala OVDE.
"Poučena" njenim iskustvom, upozoravam sve devojke da to nikako ne rade!


U jednom trenutku, morala sam da pređem svoju toleranciju bola i isprobam tračice. Pre sam depilirala i noge hladnim voskom, što za mene nije bilo prijatno.
Pogledala sam ipak to sa druge strane i otišla da kupim trake Lilly brenda jer sam čula da ih hvale.
One su uklanjale 95% dlaka ali sam imala problem sa tim, što moja koža posle njih izgleda stravično. Toliko je bila suva i ispucala kao da sam izgorela na suncu. To se nije smirilo 2-3 dana i tako sve u krug. Ne znam stvarno u čemu je bio problem, probala sam par tračica i posle sam bacila celu kutiju.

Opet tako ogorčena, odlučujem da nastavim uklanjanje trimerom jer očito da za mene nije uopšte depilacija. Tako je bilo neko vreme ali onda su Lycia trake bile na sniženju (240dinara) u DMu i sad bez preporuke odlučujem da probam. Pošto redovno pratim njihova sniženja vrlo često su tu i ove tračice.


Uzela sam trake namenjene osetljivoj koži lica jer sam pomislila u sebi "ma ne može ništa da ti bude". Takođe, one u svom sastavu imaju i neven koji se nalazi u dosta kremica namenjim upravo za ovaj tip kože.
Potpuno neočekivano se radujem prilikom prvog uklanjanja nausnica jer razlika između onih Lillyevih i ovih je nebo i zemlja.
Vosak na ovim tračicama je više kremaste teksture i veoma brzo se greje. Iritacije apsolutno nisam imala, niti mi se predeo oko usana isušio. Uklanja 97% dlaka i mirna sam otprilike 10 dana.

Kako ja koristim trake?

Uzmem jednu traku, koja je ustvari dupla traka, protrljam kroz dlanove 2 minuta zatim stavim i sa jedne i sa druge strane nausnica. Kada zalepim traku pređem prstima preko nje u smeru od korena do vrha par puta, a onda u suprotnom smeru od rasta dlaka skinem. Bol je stvarno minimalan i traje nekoliko sekundi. Bitno je da posle depilacije obrišete nausnice maramicama natopljenim uljem, koje se nalaze u pakovanju. Nikako ostatak nemojte da skidate sa vodom ili alkoholom!
Ceo proces traje oko 10 minuta.


Posle depilacije se potrudite da ne koristite šminku i da se ne umivate često, kako ne bi došlo do isušivanja kože, što zna da bude i pomalo bolno.

U ovoj kutiji se dobije 10 komada traka i 4 maramice. Ja sam jednu maramicu koristila i dva puta, jer ako se vrati u pakovanje i lepo zatvori ona se neće osušiti.
Ima tri vrste ovih tračica: za osetljivu, za normalnu i za sve tipove kože. 


Ovo je bilo moje iskustvo što se tiče uklanjanja nausnica, u buduće ću nastaviti da koristim ove trake jer mi definitivno odgovaraju.
Da li je neka od vas imala slična iskustva? Pišite mi.


Takođe me zapratite na instagraku gde svakodnevno objavjujem slike!
@ssforevermakeup1




You Might Also Like

4 comments

  1. Uglavnom koristim kremu za depilaciju za nausnice, ali želim da isprobam i trake, tako da ću definitivno ove probati. Hvala na sugestiji xo


    https://theninebyivana.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nista, tu smo da iznesemo naše iskustvo :)

      Delete
  2. Ranije sam koristila Lycia trake i bila zadovoljna njima, a sada koristim samo kremu za depilaciju jer mi manje iritira kozu a ima isti efekat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja se i dalje bojim da koristim kreme zbog izuzetno osetljivog lica, ali mozda probam i to :) Hvala na savetu.

      Delete

ČITAOCI

SBD

BBZ

Golden Rose

Burra

Olival

K&P

Blogfeednews