Kako sam se rešila bubuljica?!

August 13, 2017


Kao tinejdžer nisam imala problem sa bubuljicama, pojavila bi mi se neka tokom ciklusa i to bi bilo sve, međutim u 19oj godini se desila velika promena. Pokušavala sam da rešim ovo pomoću dermatologa ali terapija nije uspevala. Onda sam rešila sama pokušam da saniram problem.
A kako sam uspela možete da pročitete u nastavku!

Prvo bih želela da vas upoznam sa stanjem moje kože. Imala sam upalne akne, bubuljice kao i dosta izražene mitisere. To možete da vidite i na fotografiji. Puderi mi definitivno nisu bili dovoljni iako su imali srednju do jaku pokrivnu moć.


Moja koža je mešovita i uglavnom nisam bila potpuno posvećena mom tipu. Koristila sam sapune, kremice, losione sa alkoholom jer sam mislila da će oni osušiti bubuljicu, ali to je sve bila zabluda.
Problem je donekle bio saniran ali ne u potpunisti.
Posle nekog vremena opet bi se pojavile a koža oko nosa mi je bila užasno suva, toliko da se perutala. Noćne kreme bih uglavnom preskakala i koristila Pantenol, za koji sam čitala dosta pozitivnih komentara.
Kako je prolazila prva godina bila sam apsolutno sigurna da neću uspeti da se rešim istih, ali onda sam kupila nove proizvode za lice.

Prvi proizvod koji sam kupila bila je Mixa micelarna voda namenjena osetljivoj koži. Nju sam koristila ujutru i uveče, iako je namenjena za uklanjanje šminke meni je poslužila kao tonik. Takođe sam koristila i Baby sapun ali mi je dosta isušivao kožu pa sam krenula da koristim Bioten gel za umivanje.
Bioten gel minimalno hidrira kožu ali je savršeno očisti i ukloni sebum.
Pored ova dva proizvoda uvela sam i korišćenje maske od gline Coco natural brenda. Nju sam u početku koristila dva puta nedeljno, jer mi je smanjivala crvenilo, radila piling i dubinski čistila lice.
Ova maska je uklonila 30% nepravilnosti na mom licu.



Takođe sam probala još neke proizvode posle gore navedenih.
To je bio Bocassy serum koji mi je u početku odgovarao, odličan je za hidrataciju ali ukoliko imate veći problem na licu neće ga rešiti, samo će da umanji crvenilo.
Zatim sam probala Bioten kremu za kombinovanu kožu i ona mi je daleko više odgovarala pa sam serum izbacila iz upotrebe.
Koristila sam se i ujutru i uveče, nekad sam preskakala jutro ali uglavnom sam je uvek nanosila uveče jer je savršena za hidrataciju kože.
Probala sam i tonik iz iste kolekcije koji je stvarno savršen i potrošila sam drugu flašicu, tako da uskoro kupujem novu.

Proizvod koji mi je definitivno najviše pomogao je Nem gel od Gayatri (Eko Rubis).
Mazala sam ga direktno na bubuljicu par dana za redom. Posle 3 dana moja koža je bila toliko savršena da sam mogla jedino da maštam o tome. Definitivno ukloni bubuljice u potpunosti i one se ne pojavljuju opet.

Što se tiče flekica, donekle su izbledele i minimalno su vidljive. Korektor ili puder srednje pokrivne moći su tu kako bih ujednačila ten.
Najkritičniji deo mi je uglavnom oko nosa.
Crvenilo i akne su krenuli opet da mi se pojavluju kada nisam imala Nem gel, jer ga nažalost nije bilo u prodaji. Čim je stigao devojka me je obavestila i poručila sam ga.

Kao neko ko je imao baš ozbiljan problem sa licem, mogu da vam preporučim par proizvda koji su meni pomogli i koji mi i dan danas pomažu.
BIOTEN linija za normalnu/kombinovanu kožu - umivalica (350 dinara), krema (oko 400 dinara) i tonik (320 dinara).
GAYATRI Nem gel (400 dinara)
CoCo natural maska od gline (490 dinara)
Ukoliko imate problem pokušajte sa ovim proizvodima jer kao što vidite moja terapija je oko 2000 dinara, a imam više od dva- tri meseca neke proizvode.
Klikom na proizvode idete direktno na recenziju.



Trenutno moje lice izgleda ovako!

Pve tri slike su od pre par meseci, a poslednja slika je od pre nedelju dana.
Slike su bez filtera!

Nisam dermatolog i svakako treba da se posavetujete oko terapije. Nažalost ja nisam imala pozitivno iskustvo i u tom slučaju sam se sama odlučila na ovakav korak. Moram da napomenem i da je moja koža osetljiva i sklona alergijskim reakcijama ali sa ovim proizvodima nisam imala nikakvo neželjeno iskustvo.



Da li je neko od vas imao sličan problem i kako ste uspeli da ga rešite?


Zapratite me i na instagramu gde svakodnevno objavljujem zanimljivi sadržaj!
@ssforevermakeup1


You Might Also Like

2 comments

  1. Odlično je što si uspela problem sama da rešiš, nadam se da ti se više nikada neće vraćati. I sama sam sa 19 godina dobila stravične akne, najpre sam sama lutala i tražila rešenje, međutim ja sam sa dermatologom imala sreće. Čim me je videla žena me je pitala da li sam posetila ginekologa, preporučila mi da posetim i njega i dala mi uzorke cele effaclar linije da ponesem kući kako bih istog dana počela da koristim. Ispostavilo se da su akne bile prouzrokovane policističnim jajnicima... Sada skoro 3 godine od početka lečenja mogu reći da imam skoro savršeno lice. Poenta - u potpunosti razumem kroz šta si prošla, meni je to lečenje bio psihički najgori period života, jer su mi se preko noći na licu stvorili upaljeni čvorovi zbog kojih nisam spavala, a ni izlazila iz kuće ako ne moram...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kada procitam kometar o ovako stresnom problemu odmah se setim da je i meni bilo povremeno bolno. I ja sam imala problem sa cistama na jajnicima ali sva sreca oni nisu uticali na moju kozu i hormone. Pa mi je u tom slucaju bio potrebam dermatolog. Drago mi je sto si podelila svoje iskustvo i skrenula paznju!

      Delete

ČITAOCI

SBD

BBZ

Golden Rose

Burra

Olival

K&P

Blogfeednews