15 saveta za lepe nokte

March 24, 2016

15 saveta za lepe nokte  

Postao je trend imati lepe, zdrave i prirodne nokte. Devojke i žene ne znaju kako da vrate prirodnu čvrstoću i da oporave nokatnu ploču od geliranih noktiju, a pošto sam i sama bila u toj situaciji napisću vam par saveta.

Saveti

1. Piti što više vode jer voda utiče na hidrataciju kože, noktiju i pročišćava organizam. Najmanje 2l vode dnevno.

2. Kalcijum i cink su vrlodobri za nokte jer ih jačaju. Da li će to da budu šumeće tablete ili obične na vama je da odlučite. Ja cink pijem jednom dnevno a kalcijum svaki drugi dan.

3. Turpijanje noktiju u jednom smeru. Prilikom turpijanja noktiju dolazi do trenja i tako se otvara nokat i samim tim kreće da se lista i lomi. To možete da sprečite ovim trikom.

4.Turpija za nokte ne treba da bude gruba. Nećete ništa da postignete ako brže uradite nokte sa grubom turpijom. Sa strane vrlo pažljivo tupijati nokat, da se ne bi oštetio i prilikom toga isto može da dođe do pucanja. Za tu namenu koristim vrlo meku turpiju.

5. Ne koristiti grickalicu za nokte, već skraćivati sa turpijom.

6. Poliranje je takođe bitno jer tako izjednačite nokatnu ploču i pripremite je za bazni lak. Turpije sa četiri strane su namenjene za to.

7. Pomeranje zanoktica sa nokatne ploče, pažljivo to radom i pomerim ih samo koliko je potrebno da bi mi se lak 'stopio' sa noktima.

8. Nikako nemojte seći zanoktice.

9. Dezinfekcija je bitna posle turpijanja noktiju i pre same baze za lak. Alkohol od 70% stavite na tufer i pređite preko celog nokta.

10. Bazni lak je obavezan pre laka u boji, da vaši nokti ne bi primili boju a i lakse se skida kada imate bazu. Moj bazni lak je Eveline 8 u 1.

11. Sušenje laka oduzima vreme ali najbolje je da sačekate da se osuši jedan sloj, pa da nanesete drugi i tako u zavisnosti koliko slojeva nanosite.

12. Skidanje laka isključovo sa skidacem laka bez acetona jer su mnogo bolji, i u sebi imaju ulje koje koliko toliko pomaže.

13. Hidriranje zanoktica pre spavanja je obavezno, jer tako dodatno hranite nokte. Za to mogu da posluže ulja (kokosovo, ricinusovo ili mix) ili kreme sa istim. 

14. Hidrirajte ruke više puta na dan ako imate za to priliku. Posle pranja suđa, ribanja i spremanja dodatno hidrirajte ruke jačom kremom.

15. Skidanje gela nikako nemojte da radite same jer možete da oštetite nokatnu ploču i napravite sebi još veći problem, obratite se vasem manikiru i uradite to.


Nadam se da sam vam pomogla i da ce vaši nokti da budu zdravi kao i moji. A nešto više o mojoj rutini vam spremam za sledeći post...;)

Pišite mi u komentarima da li ste znali za ove male trikove.....

Hvala na poseti....:* 

You Might Also Like

4 comments

  1. Iskreno, ako sam za za 5 ova saveta čula. Odlični saveti, moraću da isprobam većinu za koje nisam znala ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je to pomoglo a nadam se da ce i tebi :* :D

      Delete

ČITAOCI

SBD

BBZ

Golden Rose

Burra

Olival

K&P

Blogfeednews