Kako se rešiti crne boje kose?!

July 13, 2016

* Ženski problemi *

slika preuzeta sa interneta

Drage moje došao je i taj 13i u mesecu i došla je na red ova tema o kosi. Mnoge od nas u početku žele da budu crnokose a zatim kad im dosadi da pređu u svetliju boju. Zašto da ne?! Lako je vratiti se iz plave u crnu ali ne i obrnuto. E zato sam vam ja pripremila neke savete kako biste se možda i vi odlučili na ovu promenu.
Ovo je lično moje iskustvo i nije bilo rezultata preko noći.


Moja ptirodna boja kose je smeđa i veoma je duga.

Na slici možete da vidite kako mi je stajala crna


Kako sam odlučila da se ofarbam?!

Bila sam drugi razred srednje škole i duže vreme sam planirala da se ofarbam. Posle dužeg vremena ubeđivanje majke pristala je i odvela me je kod frizerke. Prva reakcija na boju bila je divna.
Zaljubila sam se kako moja kosa sjaji i kako je upečatljiva.
Trebalo mi je tri dana da se naviknem na novu boju ali dobro.

Posle dve godine meni se u glavi dešava preokret. Zašto?!
Više mi se nije dopadalo kako mi stoji crna kosa a da na sebi nemam puder. Veliki kontrast me je naterao da promenim mišljenje i da krenem u potragu za rešenjem.
Nisam želela da blanširam kosu jer bih je uništila i sam pomisao da bi mi kosa bila kao slama mi je bio nešto strašno.

Paralelo sa mnom, je i moja drugarica želela isto. Sama kod kuće je odlučila da se blanšira. Njen efekat posle blanširanja bio je užasan. Sve boje na glavi i spanjena kosa. Katastrofa. Posle se naravno opet  vratila u crno.

Ja sam pokušala da sa plavom farbom i 6% hidrogenom izvučem crnu, ali to je bio propali pokušaj. Koren od 5cm mi je bio plav (beo) a ostalo sve crno.
Posle toga sam se vratila u crnu i čekala 3-4 meseca kako bih se posavetovala sa frizerkom.

Savet frizera je bio blanš i paleta boja kako bih bila tamno smeđa.
Nravno da sam rekla ne! Pet sati u salonu i nesto više od 5500 su mi tražili.

Krecem da tražim rešenje na internetu i pronalazim Syoss posvetljivač. Gledam rezultate neke žene ali mi se ne sviđa to što joj je kosa narandžasta. Nista, odlučujem se ja na drugu metodu.


Pranje kose sa kesicom C vitamina koji je pomešan sa šamponom. Pomogao mi je da mi se brže ispere boja. Moja kosa je bila tamno smeđa sa crvenom pigmentacijom i crnim krajevima.

Kako sam uspela da izdržim?!

Sam pomisao na to kako izgledam kao vampir me je držao godinu i po dana da se ne ofarbam i da izdržim. Šišala sam se svakih 3 meseca po 4cm kako bih se rešila crne i pigmentacije u ostatku kose. I napokon mogu da kažem da sam srećna jer je moja kosa i dalje zdrava.

moja kosa sada ovako izgleda


Tako da drage moje dame ako želite da vaša kosa bude zdrava pre svega pustite prirodu da odradi posao. Svi drugi i agresivni preparati mogu da vam pretvore kosu u slamu ili da krene da vam se kida. A to niko od nas ne želi.


Da li je neka od vas imala bolje iskustvo?



Hvala što me pratite... :*


You Might Also Like

8 comments

  1. Ja sam imala slavne momente u mladosti i radila čuda sa kosom, pošto mi je prirodno bila crvenkasta to sam mrzela pa sam se ofarbala u crno a zatim iz crne htela da pređem u plvo tečnije belo i uspela sam bez većih problema , i zatim bila tako plava 10 punih godina i onda sam jedan dan ustala i rešila da puštam moju boju kose, odradila pramenove i puštala, šišala svakih 3 meseca i sad već 4 god imam svoju boju, dugu i zdravu kosu. Tebi jako lepo stoji ta tvoja boja :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti draga na komentaru, ja i dalje mislim da svima uvek lepse stoji prirodna bolja. Ali nekog smori pa bi zeleo da menja nesto pa se odluci na neku promenu. Meni genetika nije jaca strana jer sam sad primetila da imam jednu,dve sede. Jeste da se ne vide ali ako ovako nastavi komotno cu moci da se farbam za 3-4 godine :(

      Delete
  2. Blans kupka, lagano i bez muke prelazak u svetlije. Povremeno pramenovi, i evo me sa medenom bojom kose, koja je zdrava kao nefarbana :)
    Licno, ni za prosecnu ministarsku platu, ne bih pustala crnu kosu da raste, i da mesecima setam smedje/crno/crvenkastu kosu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. skoro sam cula za blans kupku ali opet nisam sigurna da li bih i to koristila. Kosa mi je izuzetno svilena i cak neki samponi znaju da mi uniste kosu. Uvek moram da se vracam vec starim i isprobanim samponima. Hvala na podeljenom misljenju i tvom iskustvu :)

      Delete
  3. I ja sam cekala dosta dugo na ovu promenu iz crne u braon (uz usputno povece kracenje kose) i sasvim se isplati. Kosa je pre svega zdravija i nije unistena. Potpuno se slazem da treba pricekati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije toliko strasno,razlika se ni ne primecuje bas ko ne zna o cemu se radi..jeste da se vidi crveni pigmenat kojeg moze samo da se resis sisanjem.meni se ta crna isprala tako da je bilo tamno smedja :)

      Delete
  4. Ja sam muku mučila sa crvenom bojom, jer sam htela da pređem u plavu. Na kraju sam ipak morala da uradim blanš kod frizera i, za divno čudo, nije mi kosa nakon toga bila oštećena. Ali sada mi je nakon višegodišnjag farbanja u plavo postala suva, dok mi je teme i dalje masno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uglavnom tako i bude, svi kazu da je plava smrt za kosu jer bas zna da je isusi i da postane kao slama. Sve zavisi kakav se blans koristi. Ali opet pitanje je koliko postotni hidrigen treba i to unistava kosu. Hvala na podeljenom iskustvu :*

      Delete

ČITAOCI

SBD

BBZ

Golden Rose

Burra

Olival

K&P

Blogfeednews