Kako prepoznati FAKE šminku?

January 13, 2017



Drage moje, ovog 13og u mesecu pričamo o drugačijoj temi nego do sad.
Razočarana ljudima koji promovišu FAKE (lažnu) kozmetiku  više nisam mogla da ćutim.
Želim da iznesem svoje mišljenje, tako da ćemo u ovom postu da se "bacimo" na prepoznavanje ove kozmetike i nekim detaljima, ko je reklamira i kako.

Pre možda mesec dana moja koleginica Željka ( In relationships with beauty) je pisala o tome, pogledajte POST.

Većina bi želela da ima brendiranu šminku, kao što je: MAC, Chanel, Dior, AnastasiaBH, Neked, KaylieJ i tako dalje. Da ne nabrajam sve.

Kod nas su se pojavile stranice po FB-u i IG-u gde se prodaje ta kozmetika kao luda.
Pitate se zašto? Navešću vam dva razloga.
Prvi je zato što prodavci iste ubeđuju mušterije da je to uvezeno iz Italije ili nekih drugih zemalja. Drugi razlog zašto se ta kozmetika prodaje je zato što oni "snabdevaju" poznate ličnosti. Onda jedna poznata lečnost tu informaciju podeli sa devojkama, devojčicama i ženama koje nisu dovoljno informisane i one kupe. Jer to se hvali po IGu i FBu.
Šta reći? Ja svaki put ostanem bez komentara, tako da ću ovde izneti svoje mišljenje.


Još više sam razočarana reklamom koju prodavci koriste a to su upravo javne ličnosti i sponzorisani postovi na društvenim mrežama.

Znači kad kažem FAKE ne mislim na kinesku šminku jer mnogi brendovi imaju proizvode koji su "poreklom" iz Kine. Jedan od njih je Loreal gel eyeliner, sa kojim se svakako većina susrela. Znači za mene je FAKE kozmetika, ona koja NIJE prošla kontrolu.
Ne zna se zemlja porekla, sastav proizvoda i kvalitet istih. 

Kada ukucate na pretraživaču FAKE makeup, ima da vam otvori gomilu tekstova i slika. Meni su pažnju privukle slike gde se ona proizvodi tj. magacini gde uslovi uopšte nisu sterilni. Ko garantuje da možda u nekoj paleti, karminu, puder NIJE završio otrov za miševe i pacove? NIKO. Takođe, izaslo je i mnoštvo slika devojaka koje su imale neželjene reakcije od ovih proizvoda.
Zato pazite gde i šta kupujete.




Kako prepoznati FAKE kozmetiku? 

Vrlo jednostavno, sad ću vam reći.
1. Brendirana kozmetika se prodaje samo u radnjama ili oficijalnim sajtovima.
Znači, MAC kozmetiku možete samo da kupite u njihovoj radnji, koja se u Srbiji nalaži u Beogradu u Ušće ŠC.
2. Cena proizvoda isto tako može da vam "oda" lažni proizvod.
Da li mislite da jedan MAC karmin može da košta 1200 dinara?! Ne! Njegova cena je 2600 dinara.
3. Nemojte da padate na fore da je ona kupljen na sniženju!
Ta sniženja su veoma mala možda od 10-20%, što znači da bi opet MAC karmin bio oko 2000 dinara.
4. Neki proizvodi uopše ne postoje.
Ovde ću da dam primer MAC kontur palete. Znači ne postoji paleta od 12-15 nijansi od istog proizvođača. Zato uvek pogledajte na oficijalnim stranicama da li postoje ili ne!



Nadam se da sam vam bila od koristi. Nije mi bila namera nikog da povredim, ali želim da vas upozorim. Viđala sam dosta stranica da poklanjaju fake kozmetiku i upozorim devojke ali džabe.
Pazite na svoje zdravlje i već ako želite da se šminkate uzmite malo pristupačnije brendove kao što su: Essence, Golden Rose itd. Nemojte da vam život zavisi od brendiranih stvari. Na našem tržištu stvarno postoji dosta kvalitetnih proizvoda i svakako uvek možete da pronađete nešto za sebe.

*Slike su preuzete sa interneta.

Ako imate komentar slobodno ostavite ispod ovog posta, kako bi i druge devojke videle smisao mog teksta. 

Hvala što me pratite..💋


You Might Also Like

12 comments

  1. Strasno je sto kod nas "poznate licnosti" nemaju novca za originale pa lece komplekse na ovaj nacin. A devojcice samo prate i kopiraju... Uzas!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Njih mi je i najvise zao, jer nisu obavestene. Jedna ako dobije, pohvali a one sve razgrabe za sekund. Isto kao i sa socivima, a neke mozda ne znaju ni kako se odrzavaju ista.

      Delete
  2. Kad god sam isla do kineskih prodavnica da kupim neke sitnice kao sto su neke trakice i tako to,uvek sam nailazila na sminku koja se iz aviona vidi da je fejk. Svi znamo da naked postoji samo 3,oni su dosli do broja cak 11 to je suludo.Ima kylie tecnih karmina u bojama koje cak ni ne postoje stvarno treba paziti.Kada sam jednom usla sa mammom u jednu parfemeriju pronasla sam razne fejk prozivode kao sto su mels i tako to.KINESKA SMINKA MOZE DA VAM UNISTI LICE.Bolje izdvojiti 200dinara i kupiti essenovu senku nego dati 50 za nesto sto ce vam unistiti lice!

    ReplyDelete
  3. Odličan post. Rado dijelim, treba se proširiti znanje o ovakvoj kozmetici. :)

    ReplyDelete
  4. Ovo je definitivno jedan ozbiljan problem i ne razumijem zašto ljudi ne shvaćaju da im ovakva vrsta šminke može naškoditi jer se ni ne znam kakve sve supstance sadržava. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno nemam vise volje milion puta upozorim ljude. Pre dva dana sam objavila post, svi su videli a danas opet ista prica 😢 Ali u svakom slucaju pokusala sam.

      Delete

ČITAOCI

SBD

BBZ

Golden Rose

Burra

Olival

K&P

Blogfeednews