Kopija nije original!

January 29, 2017


Danas posle vrlo kratkog vremena, opet želim da vas upozorim na fake (lažnu) kozmetiku.
Posle pisanje posta kako prepoznati FAKE šminku, odlučila sam danas da pričamo o ceni iste.

U prošlom postu sam naglasila, da neka kozmetika čija je cena 50$ kod nas ne može da se nađe za 1500 dinara ili što je još bolje, ceo set za te pare. Znači, to vam odmah govori da nije original.
Sva kozmetika koja se prodaje za te pare dolazi sa kineskih sajtova kao sto su eBay, Amazon itd.
Kozmetika sama po sebi NIJE proverena, jer je to inrtetnet prodaja i kupovina.

Želim da vam uporedim neke stvari koje najćešće srećem po IGu i FBu kao sponzorisane, ali i one koje sasvim slučajno uočim.
Isfotkala sam par takvih proizvoda, samim tim sam satima pretraživala oficijalne sajtove kako bih se uverila u to da ne postoje ili da su fake.

KYLIE kozmetika je postala veoma popularna, kako širom sveta tako i kod nas. Naš narod kaže: "Nije zlato sve što sija", to je tačno. Evo zašto sam upravo to napisala.

Kylie limitirana (rođendanska) kolekcija mini karmina iznosi 36$ (4220 dinara). Kod nas taj isti FAKE set košta oko 1300 dianara.
Sama reč limitiralo izdanje znači da je broj bio ograničen, ne postoji mogućnost da se prodaje na milion primeraka.
Takođe i set u srebrnom pakovanju je 36$, ako naiđete na njih da znate odmah o čemu se radi.

Original 4200 - kopija 1300 dinara.



Nastavljamo sa KYLIE proizvodima.
Postoji mogućnost da kupite karmin koji je 15$ (1755 dinara) jedan komad ili karmin i olovku za 29$ (3400 dinara).
Kod nas prodaju set od 7 karmina za 1700 dinara.
Veoma bezobrazno dok za jedan sjaj ili karmin traže 400 dinara.

Original karmin 1700 - kopija 400 dinara.

Original karmin i olovka 3400 - set od 7 komada 1700 dinara.



Već ako se odlučite da kupite ovako nešto, a ja vam NIKAKO NE PREPORUČUJEM posetite kineske sajtove kao što je Amazon i njemu slični jer vas prodavci bar neće "opljačkati", lagati da je to kradena roba ili da je uvezena iz neke druge države.

AnastasiaBH je dosta skup brend i svakako ne može dosta nas da priušti sebi, činjenica je da za paletu hajlajtera morate da izdvojite 40$ (4700 dinara), dok kod nas možete da nađete kopiju za 920 dinara.
Vrlo smešna, a i tužna situacije jer je original skoro 4x skuplji.

Original 4700 - kopija 920 dinara.


Pored ABH palete hajlajtera koja je popularna; popularna je i paleta senki koja košta 42$ (5000dinara), kod nas prodaju za 1400 dinara.
Koja god da je paleta, mislim da je razlika više nego očita.

Original 5000 - kopija 1400 dinara.




ABH paleta za konturisanje  uglavnom koštaju 40$ (4700 dinara).



Ovo je bio samo jedan deo lažnih primetaka. U nekom od narednih postova, svakako ću vam izneti još ovakvih činjenica.

Moj savet vam je da uvek pogledate oficijalne sajtove i utvrdite njihovu cenu, kako biste znali šta kupujete.

Ovo je moj dobronameram savet, nisam želela nikog da povredim ovim postom. Samo želim da brinete o sebi i svom zdravlju.
*Slike su preuzete sa interneta.

Hvala što me pratite... 💋


You Might Also Like

16 comments

  1. Molim te napisi da se pojavio i fake Colour Pop, pa da sherujemo post!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dodacu recenicu, jer sam planirala uvek ovako u delovima da objavljujem ❤️😘 Hvala.

      Delete
  2. Svaka cast, jer ovakvih postova nikada dosta.Bas mi je krivo sto pored toliko apela, i postova, da je nemoguce kupiti nesto sto kosta 50$ za 1500 dinara, devojke i dalje to rade.Sto je najgore, nisu ni svesne sta se sve to u fake proizvodu nalazi, i koliko stete nanose svojoj kozi..Jos mi je gore kada vidim da poznate licnosti reklamiraju takvu sminku, a devojke se kao lude zalecu da nabave istu..Cela ta groznica lazne sminke se bas siri, tako da samo napred sa ovakvim postovima..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) potrudicu se koliko mogu da bude sto vise ovakvih postova. O tome sam isto pisala na blogu, pa mogu da vide i prvi deo teksta.

      Delete
  3. Zna se desiti da se ta kopija prodaje po visokoj cijeni,kao i orginal...
    Ja kad kupujem od nekoga obavezno zatražim više slika sa svih strana slikan proizvod i onda uspoređujem s orginalom,naravno sa slika...
    Neki proizvodi su tako dobro kopirani da se jako teško vidi razlika,npr.glow kit od ABH izvana se ne vidi ništa tek kad se jako dobro pogleda u logo koji se nalazi ispod pana vide se male razlike..
    Može biti razlika u rasporedu slova ili riječi, pa i po boji naljepnice na kojoj piše podrijetlo proizvoda.
    Već par puta sam skužila da se radi o fejku,i zamalo platila za njega punu cijenu kao i orginal...
    Mislim da bih si kosu počupala...
    Jednostavno kupovati od provjerenih ljudi i od provjerenih stranica.
    Odličan post

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ❤️😘 Videla sam skoro The Balm kopije koje su pa bukvalno indenticne. Font nije isti kao i na oficijalnom sajtu. Uslikala sam i u nekom od narednih postova cu da prikazem i to. Ovo je samo bio uvod u ovakvu vrstu postova.

      Delete
  4. Svaka čast, o ovome je zaista potrebno više da se piše! Svijest mladih djevojaka je poljuljana, pametnim izborom šminke koja je testirana čuvamo svoje zdravlje!

    lovestonedbjuti.blogspot.ba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ❤️ Bas tako, pare ne mogu da kupe zdravlje.

      Delete
  5. Jedno upozorenje jer znam da devojke sigurno ne ocekuju tu da kupe fejkove-Za Black Friday sam sa sajta Lookfantastic narucila Mary Lou highligher po ceni od 15 funti ( snizen sa pune cene od skoro 19 ). Kad je stigao iako mu je pakovanje u najsitnije detaljcice bilo isto kao kod originala, sam proizvod je bio srednja zalost. Tamniji bojom,manje zlatan, slabije pigmentovan, a ogledalo tj. poklopac je bilo labavo, a pan se ljuljao pa sam ga morala odlepiti i ponovo pricvrstiti silikonom. Na kraju mi je pukao film pa sam sve uslikala i zalila im se da su mi poslali fejk. Oni su se naravno branili ali su mi prelako i prebrzo poslali zamenu. I pogodite sta- nova Meri koja je stigla je srecom original,pigmentovana, puterasta, ukratko savrsena kakva je odmah i trebala biti. Kad na ruci uporedim nebo i zemlja. Razocarana sam sto eto covek vise ne moze biti siguran ni sa tako uglednim i proverenim sajtovima kao sto je britanski Lookfantastic sa kojeg sam i ranije narucivala i nikad mi se nije desilo tako neugodno iskustvo. Mora da su za Black Friday imali ogroman broj narudzbi i eto odlucili da bi mozda mogli nama "glupim" Balkankama da uvaljaju neki ekstra dobro uradjen fejk. Ne pada mi na pamet da vise ista od njih narucim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svakako postoji dosta postova i videa na temu uporedjivanja. Ja sam uvek za to da se prvo dobro pogleda i da se nadju razlike. Kako u radnjama tako i na sajtovima da se pogleda. Mislim da bi svako to trebao da uradi ko ulaze novac u nesto kvalitetnije. Ali sad i na stranicama i ig skinu original slike i kao to prodaju, a kad ti stigne to nije to. Hvala na podeljenom iskustvu 😊

      Delete
  6. Slazem se sa svime sto si rekla,ali Amazon nije striktno kineski sajt,ja sam retko sretala fejk sminku tu,ali AliExpress je Bog Bogova sto se tice fejk sminke,plus je kineski. Istrazi i to malo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam da je Ali najpoznatiji, ali mi nije u trenutku kad sam pisala post pao na pamet. Svakako sam naglasila da ima dosta takvih sajtova i da je potrebno sve dodatno istraziti. Ja sam vidjala i na instagramu gde pisu da je original ali kad se uporedi sa originalom font slova nije isti.

      Delete
    2. Sminka na instagramu Anastasia,Kylie direktno iz kineskih radnji,banana puder,naked senke,cetkice!!Usla sam u kinesku radnju i prosto nisam mogla da verujem da sve,ali bukvalno sve imaju kao sa instagrama.A cene su toliko niske da ce mnoge devojke posegnuti za karminom od 150 dinara,koliko je kod njih,nego isti taj fake naruciti za 800 i vise din.

      Delete
    3. Nisam videla kod kineza stvarno jos, ali mozda nisam ni obratila paznju. Zao mi je sto samo gledaju kako da zarade na drugima, koji nisu upuceni.

      Delete
  7. Nikad dosta o tome. Super tekst, svaka cast!

    ReplyDelete

ČITAOCI

SBD

BBZ

Golden Rose

Burra

Olival

K&P

Blogfeednews