Kako staviti veštačke trepavice?!

February 13, 2017



Drage moje, nisam neki stručnjak za trepavice ali mogu vam reći da sam se dosta "uhodala" i došla na ideju da vam napišem ovaj post.
Pisaću vam o dosadašnjem iskustvu sa kineskim trepavicama koje možete poručiti OVDE.

Imam dosta duge i guste trepavice i nikad nisam bila preterano zainteresovana za veštačke. Međutim, za cenu od nekih 500 dinara dobila sam 5 pari trepavica. Cena za jedan par Aurinih trepavica je 350 dinara. Znači da je ovo bila sjajna prilika.

Pošto sam znala da mi dolaze trepavice, otišla sam i kupila Aurin providan lepak.
U međuvremenu sam tu i tamo pogledala neku tutorial na instagramu i to je sve. Znači nisam potpuno bila upućena.

Prvi susret sa trepavicama

1. Korak - Kada uzmete trepavice one će vam možda odgovarati a možda ne. Morate da premerite oko i skratite onoliko koliko mislite da će vam odgovarati. Uvek ih skratite na kraju gde su duže dlake, jer u suprotnom znaju da izgledaju mnogo veštačko na očima.
Što se trepavica tiče postoji verzija sa crnom trakom koja je deblja i mora da se nanosi na crni eyeliner, jer se baš primećuje ili providna traka (plastika) koja drži trepavice i može da se nanosi na oko i bez eylinera. Na vama je da se odlučite. 😀
Kraće trepavice uvek idu u ugao oka.


2. Korak - Mislila sam da će nanošenje lepka da mi bude problem. Premalo lepka se osuši za 5 sekundi, te vam ja predlažem da ne štedite lepak i nanesete srenju količinu istog (kao što će te videti na slici). Vodite računa da na početku i kraju trepavice bude malo više. Lepak možete da nanosite čačkalicom ili iz tubice, zavisi od preciznosti.
Dok se lepak suši, nekih 10ak sekundi ja uvek malo savijam trepavice kako bi se razmrdale i lepo uklopile uz liniju oka.


3. Korak - Trepavice treba zalepiti što bliže korenu trepavica. Nemojte da se bojite iako lepak završi na vašim prirodnim trepavicama, ali pripazite. Uvek prvo zalepim u spoljašnji ugao pa tek onda u unutrašnji jer mi je tako najlakše. Sve radim prstima, jer sa pincetom nisam toliko precizna.
4. Korak - Nekad se desi da se lepak i dalje vidi, vi možete da pređete malo eyelinerom preko i problem je rešen.
5. Korak - Stavite jedan sloj maskare kako biste spojili trepavice. Ja uvek stavim jedan sloj pre trepavica i jedan posle.


Bilo je zabavno prvi put staviti trepavice i pogledati se u ogledalo. Šminka izgleda odmah potpuno drugačije. Ja sam posle toga odustala od lepljenja u 1/3 unutrašnjeg ugla oka jer su preduge i izgleda veštački. Sve je stvar ukusa, te tokom "prakse" lepljenja nađite način koji će vama odgovarati.


Kada se trepavice skidaju, moj savet vam je da pređete prvo micelarnom vodom ili dvofaznim sredstvom. Prvi put sam ih dosta udaljila od trepavica i nije me bolelo prilikom skidanja. Međutim, kad ih stavim bliže (što je pravilno) zna da bude bolno kad ne koristim micelarnu vodu da lepak popusti.

Kada sumiram utiske, mogu da kažem da sam zadovoljna vizuelnim efektom ali ih ne bi nosila svakodnevno. Nisu teške na očima i čudno je samo prvih 10 minuta. Postupak nije zahtevan i treba nekih 15 minuta ali jednostano mi nije potrebno. Volim da ih stavim kada radim makeup lookove za blog i za posebne prilike.
Moram da pohvalim i Aurin lepak sa kojim sam zadovoljna jer mi trepavice nisu otpale ni posle 8h.

Ovako izgledaju na očima.

To bi bilo sve, vi mi pišite da li biste  volele da čitate post kako da očistite trepavice i da im produžite "rok" trajanja?

Hvala što me pratite... 💋


You Might Also Like

8 comments

  1. Odlican post, meni vestacke trepavice ne predstavljaju problem i sa lakocom ih stavljam, obozavam ih, sada su postale moj omiljeni deo sminkanja :D <3 Veliki zagrljaj saljem <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala mila moja ❤️ Uff u pocetku nije bilo bas lako staviti ih 😬

      Delete
  2. Odlican post draga. Nisam ih nikada stavljala, imam prirodno duge i guste trepavice, tako da nisam imala potrebe :) ljubim <3

    ReplyDelete
  3. Super post <3 ja ih bas ne volim jer mislim da mi oci izgledaju ogromno :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ❤️ Istina je da vizuelno povecaju oci

      Delete
  4. Fotka predobre, i jako zanimljiva tema <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Tamara 🙂 Znace mi komentari od nekog ko je duze u ovom svetu. 💋

      Delete

ČITAOCI

SBD

BBZ

Golden Rose

Burra

Olival

K&P

Blogfeednews