Avon magix fiksator

May 10, 2017


Trajanje šminke se može drastično produžiti pomoću prajmera, ali sam smatrala da fiksatori takođe mogu doprineti tome. Do sad sam koristila dva fiksatora i jednim sam totalno bila razočarano, dok me je drugi kupio.
Iako sam imala pola bočice mog omiljenog, želela sam da probam Avonov jer je dosta njih hvalilo isti.

Ovaj fiksator nam dolazi u plastičnoj crnoj bočici od 125ml, sa pumpicom.
Njegova cena je od 350 do 700 dinara, sve zavisi od kataloga (trenutno je 699 dinara u katalogu koji važi do 24.5.). Tačnije ja sam čekala sniženje jer mi nije bio neophodan.

Sastav:
Aqua, PVP, Alcohol Denat, Imidazolidinyl Urea, Disodium EDTA, Lecithin, C12-15 alkyl benzoate, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Beta Carotene, Helianthus Annuus Seed Oil


Fiksator sam krenula da koristim pre šminkanja, kao i posle završenog make-upa. Prvo što sam primetila kada ga nanesem na lice jeste da me blago zateže ali ne kao lak za kosu (jer sam imala i takav fiksator). To prepisujem alkoholu koji ovaj proizvod sadrži u svom sastavi. Alkohol se nalazi na trećem mestu, nisam bila previše oduševljena ovom informacijom.

Kada se naprska na kožu pre šminkanja apsolutno nema nikakvo dejstvo. Ne matira lice, ne osveži ga i ne produži trajanje šminke.
Nakon šinkanja sam ga takođe koristila i pokazao se mnogo bolje. Ono što volim jeste da mi fiksator "stopi" praškaste proizvode  na licu. To se od ovog fiksatora i dobija. Prelepo izjednači sve proizvode i nema "brašnastog" izgleda. Trajanje pudera produži za dva sata, što je sasvim solidno.
Probala sam i da poprskam četkicu, pa da nanesem pigmente na oči i odradio je dobar posao.
Nisam imala neželjene reakcije i nije mi dodatno isušio lice, jer se trudim da ga ne koristim često.



Ovaj proizvod vam preporučujem, ali da ga koristite posle završenog make-upa. Pokušajte da ga ne koristite toliko često jer kao što sam rekla u sebi ima alkohol koji isušuje kožu. Kada skinete svoj make-up dobro hidrirajte lice.
Ne bih ga preporučila samo osobama sa izrazito suvom kožom.
Ovo je staro pakovanje, ali sastav proizvoda se nije menjao. Sad ima novu MARK ambalažu.



Da li ste probale ovaj fiksator?

Hvala što me pratite...💋


You Might Also Like

5 comments

  1. Bavim se sminkanjem profesionalno, i super je. Od kozmetike koristim skuplju sminku za profesionalno sminkanje, ne drogerijsku ili katalosku ali ovaj fiksator je nasao svoj put do mene :) super recenzija ��

    ReplyDelete
  2. Odličan je , ja ga koristim odavno :)Svima ga preporucujem 💙

    ReplyDelete
  3. Obozavam ovaj setting sprej! Odlicna recenzija <3

    ReplyDelete

ČITAOCI

SBD

BBZ

Golden Rose

Burra

Olival

K&P

Blogfeednews