Proizvodi koje preporučujem početnicima

May 13, 2017


Sve je više mladih osoba, devojčica koje kreću u "svet" kozmetike. Danas sam želela njima da posvetim ovaj tekst.
Bila sam i ja u tim godinama, apsolutno nije imao ko da mi pomogne pri odabiru dobrih proizvoda. Majka je koristila samo puder, maskaru i rumenilo. Nije pratila tadašnje trendove, pa sam i ja sama krenula sa osnovnim proizvodima. Posle kratkog uvoda možemo da krenemo na opširnije predstavljanje 😀.

Lice:

Prvo i osnovno jeste ten, prekrivanje podočnjaka i nepravilnosti. Doduše u 16oj nisam imala neke veće probleme pa mi je puder prekrio sve.
Svakako ja imam da vam preporučim dva korektora.
Essence camouflage koji je nešto jeftiniji sa dobrom prekrivnom moći. Sigurno će da prekrije podočnjake, fleke i nepravilnosti jer ga i sama koristim.
Drugi korektor koji preporučujem je Aura, veoma je lagan, ima srednju prekrivnu moć. On je prvi moj korektor i bila sam zadovoljna poslom koji je obavljao.

Moj prvi puder je bio Maybelline Affinitone, pola mog razreda ga je koristilo, pa sam i ja uzela. Tad nisu bili poznati blogovi, te se nisam interesovala za kvalitet istog.
Iako sam ga kupilo na "slepo" odgovao je za moju kombinovanu kožu, imao je srednju prekrivnu moć i držao se na mom licu par sati bez da se prosijam. 

Pre pudera bih vas savetovala da koristite kremu koja će hidrirati vašu kožu ali ujedno i "čuvati" je od istog. Kremu birajte prema svom tipu kože, pročitajte par recenzija ili se posavetujte sa dermatologom ukoliko imat veće probleme na koži.
Ovo je sve što vam preporučujem za dnevnu varijentu, ostalo može da se "nadogradi".


Oči:

Za oči vam ne bih preporučila senke, jer smatram da nisu potrebne na svakodnevnom nivou u tim godinama. Ukoliko se odlučite za jednu paleticu, preporučujem vam Essence roses, nudes ili greys palete.
Pigmentacija ovih senki je srednja, ne truse se, brzo i lako se blendaju što je stvarno savršeno.

Maskara koju obožavam, a i čula sam u 90% slučajeva da se svidela devojkama, jeste Essence I love extreme pink.
Maskara kojoj se uvek vraćam, jer od nje dobijem na dužini, gustini, a i sama pigmentacija je odlična. Malo teže se skida, ali už vlažne maramice i micelarnu vodu posao je završen u roku od par minuta. 

Za posebne prilike možete da dodate i alajner a moj favorit je Loreal gel. Uz njega se dobije četkica, brzo i lako se nanosi ali morate da se uvežbate. Sve se nauči vremenom, samo budite uporne i gledajte što tanje da izvučete liniju.


Obrve:

Na dnevnoj bazi vam preporučujem da one izgledaju prirodno, a opet je problem ako za to nemate odgovarajuću olovku ili senku. 
Najbolja olovka po meni jeste Golden Rose precise browliner. Kremasta je, brzo i lako popuni praznine, izgleda prirodno, a sa druge strane ima češljić koji će vam pomoći da ih ujednačite. Mislim da je ovo idealan proizvod za obrve.

Usne:

Dosta dugo se nose dugotrajni odnosno tečni karmini za dnevne varijante, i sama sam pristalica istog ali za školu bih svakako preporučila neki sjaj, labelo ili nude karmin.
Već ako se odlučite za mat karmine potrudite se da ih ne nosite tokom celog dana jer znaju da isuše usne.
Moje preoruke idu Golden Rose velvet mat karminima jer ne isušuju usne, nisu toliko dugotrajni ali ne naglašavaju nepravilnosti. Imaju sjajan spektar boja i mislim da će svaka od vas da nađe odgovarajuću nijansu.
Za posebne prilike preporučujem tečne karmine istog brenda ili Elixir karmine kojima sam takođe zadovoljna. 
Recenziju Golden mat tečnih karmina možete pogledati OVDE i OVDE.
Recenziju Elixir karmina možete pogledati OVDE.




Nadam se da će ovaj post biti od koristi svim devojkama. Preporučila sam vam proizvode kojima sam i sama oduševljena, iako imam dosta skupljih neke od njih i dalje koristim.
Mislim da me ovi proizvodi ograniče da ne preteram u svojim "izlivima" inspiracije.
Nemojte da zaboravite da SKINETE ŠMINKU PRE SPAVANJA.

Da li vam se sviđa ovaj post? 

Zapratite me na Instagramu gde takođe objavljujem zanimljiv sadržaj.
@ssforevermakeup1



You Might Also Like

6 comments

  1. Odlican post,vrlo zanimljivi proiyvodi, vredi ih probati. Od ovih stvari koje si pominjala probala sam samo golden rose tečne karmine i definitivno su fantastični :)

    http://makeupmania-byjovana.blogspot.rs

    ReplyDelete
  2. Draga , divan post. Ja sam probala većinu ovih proizvoda i mogu reći da su baš divni i da mi odgovaraju. ❤
    Dreaming of fashion and beauty

    ReplyDelete
  3. Vecinu ovih proizvodaaa OBOZAVAM! GR olovke za obrve mislim da nisu bas najsjajniji izbor za pocetnike s obzirom da se bas brzo trose..obozavam ih i sjajne su, ali cisto radi stenje je mozda bolje izabrati neke druge.. Lorealov gel ajlajenr je super, kao i GR ruzevi <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slazem se da se brzo trose, ali meni su one najbolje. Sve zavisi i od osobe da li vise voli kremastije ili suvlje olovke. :)

      Delete

ČITAOCI

SBD

BBZ

Golden Rose

Burra

Olival

K&P

Blogfeednews